Jogodban áll olvasni!

LEXtrém

Educatio Kiállítás

2015. január 28. - LEXtrém

eduuuu.png

A 2015-ös Educatio Kiállítás is sikerrel zárult, rengeteg érdeklődő fordult meg a Debreceni Egyetem standján a három nap folyamán. Az Állam- és Jogtudományi Kar asztalánál az érdeklődők folyamatosan váltották egymást. Egy szabad percünk sem volt, aminek természetesen nagyon örültünk. A látogatók palettája igen színes volt. Megfordultak nálunk pedagógusok, osztályfőnökök, intézményvezetők, ifjúság segítők, szülők, és természetesen a jövő nemzedéke is, akik céltudatosak, határozottak, és felkészültek voltak. Több olyan hallgató is volt, aki korábban már ellátogatott a Jogi Kar nyílt napjaira de további kérdéseikre keresték  választ.

A legtöbbször feltett kérdések az egyetemi/hallgatói élethez, oktatókhoz, képzési rendszerhez kapcsolódtak. Sokan érdeklődtek emellett a kollégiumok felől, hiszen az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek Hozzánk.  Tájékoztatást adtunk továbbá a képzési költségekről, a szeptemberben induló szakokról, PhD lehetőségről, valamint arról, hogy milyen kedvezményeket nyújt a Kar azok számára, akik több szakot is a Karunkon kívánnak elvégezni.

Örömmel vettük tudomásul, hogy azok a diákok, akik megfordultak Nálunk első helyen szeretnék megjelölni Karunkat a felvételi jelentkezésük során. Kíváncsiak voltunk, hogy a Debreceni Egyetem mellett melyik más intézményben folytatnák szívesen jogi tanulmányaikat. A legtöbben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet illetve a Szegedi Tudományegyetemet választanák.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar 7 fővel képviselte magát az idei Educatio Kiállításon. Első napon Dr. Török Éva és Ferenczy Áron, míg a második és harmadik napon Gócza Ágnes, Zeke Péter, Csonka Réka és Gócza Gabriella fogadta az érdeklődőket.  Minden évben törekszünk arra, hogy mind oktatók, mind hallgatók  vegyenek részt az Education, ezzel is biztosítva azt, hogy mindenki számára maximális tájékoztatás tudunk nyújtani.

Jómagam a Kiállítás mindhárom napján részt vettem. Sikeres rendezvény áll mögöttünk, hiszen több ezren látogattak ki és kértek tájékoztatást az intézményekről, szolgáltatásokról, külön öröm számunkra, hogy a Debreceni Egyetem az egyik legnépszerűbb stand volt az Education és a Jogi Kart az idei évben is nagy érdeklődés fogadta.

Aranyos Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://lextrem.blog.hu/api/trackback/id/tr968158818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása