Jogodban áll olvasni!

LEXtrém

Az Arsboni már Debrecenben is!

2021. november 08. - LEXtrém

November 3-án egy újabb Mesterkurzusra került sor a Pro et Contra Debreceni Joghallgatók Egyesülete és a Praetor Szakkollégium szervezésében, a téma pedig ezúttal a hallgatói karriertervezés volt. Az esemény kapcsán meghívott előadónkkal, Dankó Nórával, az Arsboni munkatársával készítettünk interjút.

 

Néhány mondatban össze tudnád foglalni az Arsboni tevékenységét, azok számára, akik még korábban nem hallottak a szervezetről?

Az Arsboni Magyarország legnagyobb jogászoknak szóló karrierirodája, amelynek célja, hogy a jogi munkaerőpiacon bekövetkező változások motorja legyen. A különböző programok és előadások szervezésével egyrészt szeretnénk olyan tudáshoz juttatni a (leendő) jogászokat, amivel hatékonyan nézhetnek szembe a 21. századi kihívásokkal. Emellett fontos számunkra, hogy olyan álláslehetőségekhez segítsük őket, ahol érdemi jogi munkát végezhetnek az adminisztratív feladatok helyett, mindezt úgy, hogy a munkáltatók sem zsigerelik ki őket.

Bár tevékenységünk központja Budapest, az idei évben elkezdtünk terjeszkedni a vidéki nagyvárosok felé is, hogy az ottani jogi karok hallgatóival is aktív kapcsolatba kerüljünk.

 

Milyen programokat szoktatok szervezni?

Minden februárban és szeptemberben lehet jelentkezni hozzánk gyakornoki programra, amit kifejezetten joghallgatók számára szervezünk; itt a kapcsolatépítés mellett a szakcikk írás alapjait lehet elsajátítani.

Emellett folyamatosan biztosítunk karrier- és CV tanácsadást online és személyesen is (regisztráció a honlapunkon: https://karrier.arsboni.hu/karrier-kave/). A Karrier kávé keretében egy kötetlen beszélgetés során, mégis személyre szabottan tudunk segíteni megtalálni mindenki számára a neki legmegfelelőbb szakmai fejlődési lehetőségeket.

A félév legnagyobb szabású programja pedig egyértelműen a héten, november 9-11 között esedékes Legal Fest, amit minden évben tavasszal és ősszel is megrendezünk. Ezen a többnapos rendezvényen a szakmai előadások mellett lehetőség van megismerni a legnagyobb hazai ügyvédi irodákat és jogi munkáltatókat.

 

Mit lehet tudni az idei Legal Festről? Miben lesz más a korábbi évekhez képest?

Idén novemberben hibrid formában, online és offline programokkal egyaránt várjuk az érdeklődőket. Az eseményről, és a konkrét programtervről bővebb információt itt találtok:

https://karrier.arsboni.hu/legal-fest-2021-osz/programok/?superbanner

Tapasztalataink szerint a Legal Fest egy remek lehetőség a joghallgatók számára, hogy valós képet kapjanak szakmai kérdésekről, ezzel megkönnyítve a diploma utáni elhelyezkedést. Networking eseményeinken kiscsoportos és egyéni formátumban lesz lehetőség megismerkedni a legnagyobb hazai ügyvédi irodákkal, jogi munkáltatókkal:

  • Virtuális standjainkon minden érdeklődőnek egy 10 perces idősávot biztosítunk, ahol egy az egyben lehet kérdezni a meghívott irodák képviselőitől.
  • Míg a jól ismert villámrandi formátumban kiscsoportokban kérdezhetitek meg a legjobb hazai munkáltatókat, hogy ők mit kínálnak nektek.
  • A szafari keretein belül, pedig ezúttal személyesen, irodájukban lesz lehetőség meglátogatni a résztvevő ügyvédi irodákat, és feltenni nekik valamennyi kérdésedet. A résztvevők bepillantást nyerhetnek többek között a bnt, a Baker McKenzie, a Schönherr, és a Wolf Theiss ügyvédi iroda mindennapjaiba is.

Ezentúl készülünk szakmai és karrier típusú eseményekkel is, ahol a legváltozatosabb témák fognak előkerülni: a kötelező oltás munkajogi aspektusaitól a pro bono jogi munkán át egészen a kockázati tőkebefektetések világáig fognak elkalauzolni meghívott előadóink.

Ha online eventjeinken részt szeretnétek venni, elegendő ha beregisztráltok az eseményre oldalunkon keresztül, amennyiben a szerdai helyszíni programokon részt szeretnétek venni, akkor keressétek ezzel kapcsolatban Handlery Annát, az Arsboni debreceni koordinátorát, aki további információk nyújtása mellett a felutazás megszervezésével kapcsolatban is tud segíteni.

 

Milyen fejlődési potenciált láttok a vidéki terjeszkedésben? Mik a tervek ezzel kapcsolatban?

Ahogy korábban említettem a tevékenységünk elsősorban Budapestre és környékére koncentrálódik, jelenleg a legtöbb partnerünk ott található. Törekszünk azonban arra, hogy vidéken is egyre több irodával lépjünk kapcsolatba, hogy azoknak is tudjunk segíteni, akik nem a fővárosban szeretnének elhelyezkedni.

Nagyon fontos számunkra, hogy a DE ÁJK hallgatóival is aktív kapcsolatban legyünk, és gyakornoki helyekkel, állásajánlatokkal, pályázatok és ösztöndíjak híreivel, valamint hasznos információkkal és tanácsokkal szeretnénk segíteni a karrierjeiket a diploma megszerzéséig, és utána is!

 

Bogáthy Edina és Karácsony Roxána

A bejegyzés trackback címe:

https://lextrem.blog.hu/api/trackback/id/tr6316749808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása