Jogodban áll olvasni!

LEXtrém

LEXCafé - Papcsák Ferenc előadása

2015. október 14. - LEXtrém

papcsak-ferenc.png

Dr. Papcsák Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának Elnöke, 2015. október 19-én a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karon előadást tart az MNB működéséről, valamint a gazdasági jog rejtelmeiről.

Szabolcs megyéből származó Papcsák az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát 1993-ban, az ügyvédi-jogtanácsosi szakvizsgáját 1996-ban tette le, majd megnyitotta ügyvédi irodáját Solymáron. 2010 és 2014 között Zugló polgármestere, illetve országgyűlési képviselő volt.

Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága

A Magyar Nemzeti Bank szervei közé tartozik az igazgatóság, a Monetáris Tanács, a Pénzügyi Stabilitási Tanács, és a felügyelőbizottság. A Monetáris Tanács monetáris kérdésekben az MNB legfőbb döntéshozó szerve. A Pénzügyi Stabilitási Tanács ülésén a pénz-, tőke- és biztosítási piac szabályozásáért felelős miniszter képviselője, és az MNB elnöke által felkért külső meghívottak tárgyalási joggal vesznek részt. Az igazgatóságot az elnök és az alelnökök alkotják, ez a szerv felelős a Monetáris Tanács döntéseinek végrehajtásáért és a Magyar Nemzeti Bank működésének irányításáért. A felügyelőbizottság az MNB folyamatos belső és tulajdonosi ellenőrzését látja el, tagjai az Országgyűlés által választott elnök, további három tag, a gazdasági ügyekért felelős miniszter képviselője és a miniszter által választott szakértő. Papcsák Ferenc 2015 óta elnöke a felügyelőbizottságnak.

Ha érdekel a gazdasági jog, ha kíváncsi vagy a Magyar Nemzeti Bank működésére a Felügyelőbizottság Elnökének szemszögéből látogass el október 19-én a DE- ÁJK-ra!

 

https://www.facebook.com/events/1655203234747028/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lextrem.blog.hu/api/trackback/id/tr498155362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása