Jogodban áll olvasni!

LEXtrém

LEX Café - Balla Lajos előadása

2015. május 15. - LEXtrém

balla-lajos-eloadasa.jpg

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett LEXCafé negyedik előadásának vendége dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla Elnöke volt.

Az előadás Elnök úr személyes történetéről, a bírói rendszer múltbéli és a jelen helyzetéről, a bírói életpálya kiszámíthatóságáról, stabilitásáról szólt. Az érdeklődök betekintést nyerhettek abba, hogyan válik bíróvá egy fogalmazói állást elnyerő jogász, milyen kompetenciákkal kell rendelkezni, milyen feladatokat kell teljesíteni ahhoz, hogy magára ölthesse a bírói talárt.  Az előadás folyamán nagy hangsúlyt kapott a bírói képzés újdonsága, a várakozási idő a bírósági rendszerben valamint a folyamatos döntési kényszer problémája, amivel minden bírónak meg kell küzdenie munkája során.

Az előadás során számos érdekes kérdésre kaphattunk választ, amit ezúton is szeretnénk megköszönni Elnök úrnak!

A résztvevők nevében is elmondhatom, hogy nagyon hasznos és kellemes hangulatú előadáson vehettünk részt, olyan ismeretek birtokába kerülhettünk, amiket a későbbiekben  biztosan hasznosítani tudunk majd!

Várunk Mindenkit a következő tanévben is, a LEXCafé előadásain!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lextrem.blog.hu/api/trackback/id/tr768158670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása