Jogodban áll olvasni!

LEXtrém

Vizsgaidőszaknak vége- Mit csináljak? 1. rész

2014. július 09. - LEXtrém

hajduszoboszlo-terngerpart.jpg

Május eleje óta várjuk mindannyian a júliust, egyrészt, mert vége a vizsgaidőszaknak másrészt, mert kezdődik a nyár.  Bár eddig nem tombolt a hőség - ami többek számára a legnagyobb ajándék volt a tételek felett görnyedve, ami meleg nélkül is óriási erőpróba – de a vakáció mégiscsak elkezdődött, így összeállítottunk egy programajánlót: mit érdemes 2014 nyarán megnézni, átélni, kipróbálni.

Fesztiválok

dsc00291.jpg

VOLT:

A VOLT fesztivál idén is a „túl korai” jelzőt kapta. Bár a rutinos fesztiválozók tudatosan ehhez igazítva készültek a vizsgákkal, sőt vannak a veszélyesen élők, akik a VOLT után visszaültek a tételek elé és folytatták a vizsgaidőszakot.

Balaton Sound:

A mai napon induló Balaton Sound idén is nagy látogatottságnak örvend, nem csak a bérletek, de a pénteki és szombati napra a napijegyek is elfogytak már, reméljük, azok akik ott szeretnének lenni, már hónapokkal előbb megvásárolták a jegyüket és befejezték ma a vizsgáikat! ;)

http://www.sziget.hu/balatonsound

EFOTT:

2014. július 15-20. Miskolc

A 38 éves múlttal rendelkező rendezvény idén a miskolci Egyetemvárosban kerül megrendezésre. A hallgatók nagy érdeklődést mutatnak minden évben az EFOTT iránt, az idei évben a fesztivál mellett számos program lehetőség várja az érdeklődőket: a Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Diósgyőri vár vagy épp Lillafüred, ha az EFOTT-on jársz, ne hagyd ki ezeket sem!

http://www.efott.hu/

Campus Fesztivál:

2014. július 23-27. Debrecen- Nagyerdő

Az egyre kedveltebb Campus Fesztivál idén is a Nagyerdőn kerül megrendezésre sokak örömére. A debreceni egyetemisták egyik közkedvelt nyári programja lett a fesztivál, hiszen ellentétben a fesztiválóriásokkal a Campus a „családias” rendezvények sorába tartozik, ahová a tömeget nem kedvelők is szívesen kilátogatnak.

http://campusfesztival.hu/

Sziget:

2014. augusztus 11-18 Budapest

Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, amely minden évben az Óbudai-szigeten kerül megrendezésre. 1994-ben a woodstocki fesztivál 25 éves jubileuma alkalmából Eurowoodstock címmel rendezték meg a Diákszigetet, ami később Pepsi Sziget néven futott ma pedig a Sziget fesztivál névvel büszkélkedik. Érdekességként 1994-ben még 1800 Forintért vehettünk volna hetijegyet a Szigetre, de ha csak egy napra látogattunk volna ki elég lett volna 300 Forintot kérni a szülőktől. Az idei Sziget is gazdag híresebbnél híresebb fellépőkben, programokban. A fesztiválra még tudtok bérletet venni, de ha semmiképp nem akarod kihagyni még ma látogass el egy jegyárusító helyre!

http://sziget.hu/fesztival

sziget.jpg

Strand Fesztivál

2014. augusztus 20-23. Zamárdi

Már a tavalyi Strand is nagy sikert aratott, bár a fesztivál testvérektől még van mit ellesni. De az idei sztárfelhozatal arra mer következtetni, hogy nagy durranást várnak a szervezők. Akik egy balatoni fesztiválra vágynak azok számára a Strand kitűnő lehetőség lehet, akár a nyaralásba beillesztve akár önmagában is, de ha az ország keleti feléből készültök meglátogatni a fesztivált, mindenképp hagyjatok időt egy kis balatoni pihenésre is!

http://strandfesztival.com/

 

Aquaarénák – a bátrabb strandolóknak

 

Mogyoród

Az egyik legizgalmasabb élménypark található Mogyoródon a Hungaroring mellett majdnem 12 hektáros területen a hegy oldalában. A park 26 csúszdával rendelkezik, amik mellett természetesen élménymedencék, jakuzzik állnak rendelkezésre. Ha kedveled a Forma-1-et és még nem látogattál el soha a Magyar Nagydíjra, akkor itt az idő a futam után pedig csobbanj egyet!

http://www.aquarena.hu/

mogyorod.jpg

Hajdúszoboszló

Az Aquapark Kelet - Európa legnagyobbikai között foglal helyet. A fürdőkomplexum számos élménnyel várja az odalátogatókat, többféle csúszdapályával rendelkezik többek között a kamikáze, hidrocsúszda, fekete lyuk vagy az őrült folyó és a legújabbak a big hole, twister, niagara. A tengerpartot idéző medencéjében kellemes a pihenés, aki pedig a gyógyvíz jótékony hatásaira vágyik a gyógyvizes medencékben lazíthat kedvére. Hajdúszoboszló kiváló hely, ha nagyobb társasággal érkezel, nyáron felpezsdül az éjszakai élet is a városban, éjszakai fürdőzésre is lehetőséget kínál a strand.

http://www.hungarospa.hu/hu/

hajduszoboszlo.jpg

Balatonfüred

A Balaton partjától csupán 500 méterre található az Annagora Aquapark. A terület adottságait kitűnően kihasználó strand egy izgalmas lehetőség azok számára, akik további élményekre vágynak a balatoni fürdőzés mellett. A panorámáért odalesztek!

http://annagora.com/hu

Budapest

A főváros számos lehetőséget biztosít a fürdőzők számára. Az Aquaworld egész évben várja vendégeit, hiszen fedett medencékkel is rendelkezik. Budapesten egyedülálló szörfmedence a tengerparti üdülések hangulatát idézi fel. A csúszda rengeteg között kedvünkre válogathatunk. A csúszdatoronyban 17 méteres magasságból indulhatnak a legbátrabbak, de aki egy kellemes folyami élményre vágyik, kipróbálhatja a hegyi-folyó csúszdát. Érdekességképp jelzem, hogy ha két csúszás között kedved szottyan egy fogászati vizsgálatra nem kell messzire menned, hiszen a park melletti szállodában norvég fogászati klinika üzemel! ;)

http://www.aqua-world.hu/

Leveleki wakeboard pálya

Nem kell messzire utaznunk ahhoz sem, hogy kipróbálhassuk magunkat wakeboardban. Az egyre növekedő leveleki vízisi centrum iránt egyre nagyobb az érdeklődés  így idén 11 pályán élvezhetik a vízi sport szépségét a kalandvágyók.

http://vizisicentrum.hu/

Tandemugrás, ejtőernyőzés

Ha már az extrémebb vonalat követjük, szeretném a sorba illeszteni a tandemugrást, ejtőernyőt. Az ezzel szerzett élményt biztosan kevés átbulizott éjszaka pótolhatja, így ha teheted és vagy elég bátor mindenképp próbáld ki ezt a remek lehetőséget.

http://www.ugras.hu/

Gyalogtúrák

Te inkább a  földön szeretnél extrém dolgot teljesíteni, akkor egy gyalogtúrát iktass a nyári programok közé. Elsőre talán nem nyeri el senki tetszését, de egy jól megválasztott túra helyszín remek élményekkel gazdagíthatja a nyarat. Ha rászánjátok magatokat egy túracipőt mindenképp szerezzetek be!

http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/naptar

A bejegyzés trackback címe:

https://lextrem.blog.hu/api/trackback/id/tr128158880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása