Jogodban áll olvasni!

LEXtrém

Híradás – Centenáriumi Gólyabál

2014. november 18. - LEXtrém

balcsiiiii1.jpg

Mint minden évben, idén is megrendezésre került a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által megszervezett Gólyabál, ami különleges volt, mert a Karon zajló centenáriumi rendezvénysorozathoz kapcsolódott. A bálnak idén is a Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferencia Központ adott otthont, amely a felhőtlen szórakozásról, szalagtűzésről, a gólyák eskütételéről és a hallgatói valamint az oktatói díjak átadásáról szólt.

A szervezők több hetes, lelkiismeretes munkája ismét kifizetődött, megteremtve a méltó hangulatot e szignifikáns eseményhez.

Azt est kezdetén a beléptetésnél idén az oktatókat, vendégeket és hallgatókat a szokásos pezsgőn kívül más is várta. Az érkezőket itt érhette az első meglepetés, hiszen a Lovarda bejáratánál a Sárkánylányok tűzzsonglőr csapatot tekinthették meg. Kijelenthetjük, az előadás a szívünkre - és egyes esetekben - a testünkre is melengető hatással volt. A belépő vendégek azonnal szembesülhettek a második meglepetéssel, mely egy kiállítás volt a Kar múltjáról és jelenéről.

A báli műsor 8 órakor vette kezdetét. A bál fővédnöki tisztségét idén Dr. Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság Elnöke, védnöki tisztségét pedig Dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla Elnöke töltötte be. A bál díszvendégei voltak Dr. Papp László, Debrecen polgármestere, Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem Rektora, Prof. Dr. Szabadfalvi József a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Dékánja, valamint Körösparti Péter a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Elnöke. A bál háziasszonya Gócza Ágnes a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának Elnöke volt. A bálon Dr. Paczolay Péter ünnepi köszöntőjét hallhattuk a műsorvezetők tolmácsolásában, valamin Prof. Dr. Gaál István, Prof. Dr. Szabadfalvi József és Dr. Balla Lajos tartottak nyitóbeszédet. Méltóságteljes és tanulságos szavaikat ezúton is köszönjük.

A köszöntők és a beszédek után a kari kitüntetések átadása következett, melynek keretében Prof. Dr. Szabadfalvi József a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Dékánja a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Díszérme kitüntetését adományozta Dr. Lacsán Istvánnak a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyész-helyettesének, áldozatos munkája elismeréséül. Dr. Várnay Ernő tanszékvezető egyetemi tanárnak, Dr. Bányai Orsolya egyetemi adjunktusnak, Dr. Fazekas Flóra egyetemi adjunktusnak, Dr. Veszprémi Bernadett egyetemi adjunktusnak, Dr. Pénzes Ferenc egyetemi adjunktusnak oktatói tevékenységük és áldozatos munkájuk elismeréséül. Végül, de nem utolsó sorban Nátafalussy Rita ügyvivő-szakértőnek és Tóthné Bertalan Éva ügyvivő-szakértőnek magas színvonalú, lelkiismeretes munkájáért a Karon folyó képzések adminisztrációs ügyintézésében.

A kari kitüntetések átvétele után a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának Közgyűlése által 2008-ban alapított Pro Auditoribus Facultatis- Iuridicae Universitatis Debreceniensis díj átadása volt soron. Tekintettel az ünnepi alkalomra, idén két díjazottat is választott a Közgyűlés, akik nem mások voltak, mint Prof. Dr. Szabó Béla, az újjászervezett Állam- és Jogtudományi Kar első, valamint Prof. Dr. Szabadfalvi József, az újjászervezett Állam- és Jogtudományi Kar második, egyben jelenlegi dékánja. A Közgyűlés elismeréssel fordul díjazottjai felé, kik erőt és energiát nem kímélve oroszlánrészt vállaltak a Kar újraszervezésében és annak fennmaradásában.

Minden évben rendkívüli érdeklődés övezi az Év tanára és Év diákja díjak átadását, melyre idén is sor került, ám ezen díjazás is különleges módon zajlott. Az Év tanára szavazáson szavazategyenlőség alakult ki, melynek nyomán Dr. Fézer Tamás és Dr. Madai Sándor is hazavihette a díjat. Ezt fokozandó mindkét oktató azt már harmadjára nyerte el, így nem csak hazavihették, de most már náluk is maradhatnak díjaik. Az év diákja díjat Keresztes Gergő Márk, ötödéves jogászhallgató vehette át.

A díjátadások lezárása után nem maradt más hátra, mint a köztársasági ösztöndíjas hallgatók elismerő okleveleinek és a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjába beválogatott hallgatótársaink megbízóleveleinek átadása, mely feladatok Dékán Úrra hárultak. A köztársasági ösztöndíjas hallgatók elismerő oklevelét idén Deák Viktória, Gócza Ágnes, Keresztes Gergő Márk és Kiss János Márk kapták meg. DETEP-es megbízólevelet  Buzás Norbert, Csonka Réka, Fekete Péter Pál, Gábri Angéla, Hadházi Dávid, Hutóczki Katalin, Kazsamér Katalin Enikő, Kecskés Lajos, Lupkovics Fanni, Papp Bettina Ilona, Pesci Marco, Petercsák Enikő, Rácz András, Szabó Zsófia és Szilágyi Szabolcs kapott.

Az est elkövetkezendő felében az elsőéves hallgatók eskütétele következett, melyen az idei gólyák nagy számban vettek részt. A gólyaeskü letételével a gólyák lezárták azt a hosszú folyamatot, mely a felvételi jelentkezési lap postázásától egészen eddig tartott, ezzel a kar hivatalos hallgatóivá váltak.

Az eskütételt követően az országos szinten is egyedülálló esemény, a szalagtűzés következett, melynek keretében Dékán Úr és Dr. Szikora Veronika oktatási dékánhelyettes asszony a hagyományoknak megfelelően minden végzős hallgatónak feltűzte a szalagot.

bal-2014-m.jpg

A bál érdemi része azonban még csak ekkor vette kezdetét: a szokásoknak megfelelően idén is gyönyörű keringőt tekinthettünk meg az elsőéves ÁJK-s hallgatók előadásában.

A tánc után jó hangulatú tombolasorsolás következett 11 órától, melynek keretében több értékes nyeremény került kiosztásra. Ezúton is köszönjük a felajánlást az Áncsán Bt. Autóiskolának, a Borudvarnak, a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karnak, a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottságnak, Aquaticum Mediterrán Élményfürdőnek, Duna-Dráva Cement Kft.-nek, Faludi Gabriellának, a GARA cukrászdának, Hajósi Ildikónak, Hancsovszki Zsanettnek, a Cívis Flabélosnak, a Jägermeisternek, a Magyar Nemzeti Színháznak, a MODEM-nek, Nagy Mariann Wall Art stúdiójának, Nagy Sándor Péternek, Neon City& Gardennek, Aranyos Imre vállalkozónak, Nyomtatás Copy debreceni üzletének, Silver Rose ruhakészítő szalonnak, a Sirály Utazási irodának, a Csokonai Színháznak, a Tabulapláza Design Studionak, a T-Forma fitness teremnek, a Vénusz szépségszalonnak és a ZEMA ékszerüzletnek!

A tombolasorsolás után azonban nem ért véget a báli műsor, hiszen a szervezők további két ajándékprogrammal is kedveskedtek a vendégek számára. A tombola után közvetlenül egy századforduló utáni hangulatot idéző charleston tekinthettünk meg, szintén az elsőéves ÁJK-s hallgatók előadásában, majd a nagyszerű tánc után egy ünnepi torta került a vendégsereg elé, melyet Dékán Úr vágott fel!

Az este folyamán a hangulat csak tovább fokozódott, hiszen a zene és a tánc csupán ezek után vette kezdetét. A talpalávalót idén nem más, mint Rúzsa Magdi és a Hevesi Happy Band szolgáltatta. A legkitartóbbak az este végén DJ GregTrade zenéjére mulathattak tovább egészen hajnalig, mely lehetőséggel idén is rengeteg hallgató élt.

bal-2014-n.jpg

A kiváló szervezés, szórakoztató programok, rendkívüli számú vendég és remek zene nyomán megállapíthatjuk, a 2014. november 8-án megrendezésre került Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Centenáriumi Szalagtűző- és Gólyabálja sikerként írja bele magát a kar történetébe.

ÉLJEN SOKÁIG A DEBRECENI JOGI KAR!

Kapás Bendegúz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lextrem.blog.hu/api/trackback/id/tr888158852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása