Jogodban áll olvasni!

LEXtrém

Bemutatkozik a broadCash

2020. június 15. - LEXtrém

Kovács Patrik, karunk jelenleg záróvizsgázó hallgatója nemrég indított podcast csatornát kollégájával és barátjával, Prislopan Patrikkal. Közös műsorukról, a broadCash-ről kérdeztem őket.

Mit érdemes tudnia rólatok annak, aki nem ismer titeket? Mivel foglalkoztok a podcast gyártáson kívül?

Kovács Patrik: Jelenleg a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán vagyok végzős joghallgató. Az interjú pillanatában már csak egy vizsga választ el a végétől, szóval minden időmet jelenleg a tanulás foglalja le. 

Prislopan Patrik: Hasonlóan én is a tanulmányaim vége felé járok, Londonban a Queen Mary, University of London egyetemen bank és pénzügyjogi szakjogász képzésen veszek részt. Alapdiplomámat pedig Dublinban, a Dublin City University-n szereztem meg.

Honnan ismeritek egymást?

Prislopan Patrik: A tanulmányaimat 2015-ben én is Debreceni Egyetemen kezdtem és ott találkoztunk a gólyatáborban. Tulajdonképpen ebből alakult ki közöttünk ez a hosszas barátság.

Kovács Patrik: Igen, ezért is ajánlom mindenkinek, hogy vegyen részt a gólyatáborokban, ugyanis ez az első lehetőség, hogy találkozzatok a csoporttársaitokkal és barátságokat köthessetek.

Hogyan merült fel az ötlet, hogy közösen indíthatnátok egy podcastet? Miért most vágtatok bele?

Kovács Patrik: A karanténhelyzet alatt sokat ötleteltünk, hogy mivel is lehetne elütni az időt a tanulás mellett. Ebből az ötletelgetésből forrta ki magát az elképzelés, hogy csináljunk egy podcast csatornát.

Prislopan Patrik: Korábban is beszéltünk már erről egyébként, ugyanis az érdeklődési körünk elég széles és úgy gondoltuk, hogy talán ezek a témák másokat is érdekelhetnek.

Hogyan született meg a csatorna végleges arculata? Volt-e esetleg olyan (akár hasonló témájú) műsor, ahonnan inspirálódtatok?

Prislopan Patrik: Próbáltunk egy olyan névvel és logóval előállni, ami reprezentálja, hogy mivel is foglalkozunk, valamint fontos volt az is számunkra, hogy fülbemászó legyen a csatorna neve.

Kovács Patrik: A névválasztáson egyébként elég sokat törtük a fejünket, erről beszéltünk is az első adásban, akit érdekel az megtudja hallgatni a csatornánkon.

Milyen tartalmakkal, témákkal foglalkoztok a csatornán?

Prislopan Patrik: Jelenleg 3 epizódunk van fent. Elsőnek mindenképp egy lazább adást szerettünk volna, a második és harmadik pedig egy interjúsorozat része. Az adások a későbbiekben tematizálódni fognak.

Kovács Patrik: Pontosan, de ezek sajnos nagyon sok felkészülési időt vesznek igénybe. A vizsgáink miatt még nem tudtuk felvenni, illetve megvágni őket, viszont a következő hetekben ezek is ki fognak kerülni.

Milyen gyakran jelentkeztek?

Kovács Patrik: Próbáljuk heti rendszereséggel feltölteni az epizódokat.

Prislopan Patrik: Sajnos ezt idáig nem sikerült tartani, viszont a vizsgáink után egész biztosan be fog állni egy rendszer.

Kiknek ajánlanátok magatokat?

Igazából, bárkinek, akik érdeklőnek az üzleti- jogi terület iránt, viszont mivel a „sztorizgatósabb” tartalmak is megmaradnak, szerintünk bárki meg tudja találni a számára kedves témákat.

Akit érdekel a srácok munkássága, az alábbi felületeket tudja megtekinteni a kiadott tartalmaikat!

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC5V2LtUaX0tM2lSX7JwUsTw

Spotify: https://open.spotify.com/show/5ULtcxZyQlAWcAgankQW4x?si=T_EMZaU4TMWNddvu9yixTg

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/hu/podcast/broadcash/id1511814476

Pocket Casts: https://pca.st/tsbg7ev4

Anchor: https://anchor.fm/broadcash

Soundcloud: https://soundcloud.com/user-672350664

Valamint Facebookon és Instagramon is megtaláljátok őket: @broadcashpodcast néven. 

broadcash.jpg

Bogáthy Edina

A bejegyzés trackback címe:

https://lextrem.blog.hu/api/trackback/id/tr2815811324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása