Jogodban áll olvasni!

LEXtrém

Hogyan karácsonyoztok Ti? -Mécses Fesztivál a DE-ÁJK hallgatójának szervezésében

2014. december 22. - LEXtrém

mecses.jpg

„Idén december 21-én már ötödik alkalommal égtek a mécsesek Újfehértó Főterén.

A Mécses fesztivál ötletét 2009-ben Aranyos Gergő a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar hallgatója valamint a FIT (Újfehértói Ifjúsági Társaság) alapítója és elnöke álmodta meg.

mecses-31.jpg

Karácsony a szeretet és az önzetlenség ünnepe, ami teljesen átszőtte a Mécses fesztivált. A több mint 6000 darab teamécses felajánlásként érkezett, amiből együtt raktuk ki közös karácsonyfánkat, majd pedig gyújtottuk meg a kilátogató családokkal, fiatalokkal, gyerekekkel.

mecses2.jpg

Az idei mécses fesztivált, az elmúlt évekhez hasonlóan a FIT rendezte. Az önkéntesekből álló csapat-aminek én is részese voltam, egész nap szorgalmasan azon fáradozott, hogy karácsonyi hangulatot varázsolva, közelebb hozza az ünnep hangulatát, és az embereket egymáshoz.

mecses1.jpg

A rendezvényre kilátogatókat lángos, kürtőskalács, valamint forró tea,csokoládé és forralt bor várta, amelyet az önkéntes csapat tagjai osztottak ingyen az egésze este folyamán.

Az idei Mécses fesztivál nem csak a karácsonyról, hanem a jótékonykodásról is szólt. A szervezők adománygyűjtést szerveztek a szegény, és hátrányos helyzetű családok részére. A rendezvényre kilátogatók közül valamennyien egy kis csomaggal érkeztek. Ruhákat, játékokat, tartós élelmiszert ajánlottak fel ezen családok megsegítésére, amit ezúton is nagyon köszönünk.”

Egy nemes kezdeményezés az, amit Gergő 5 éve megálmodott. További sikeres munkát és békés, boldog Karácsonyt kívánunk Neki és Szervezőtársainak!

A bejegyzés trackback címe:

https://lextrem.blog.hu/api/trackback/id/tr258158828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása